Printing business

hello gais… i wanna ask… My brother and i plan nak buat printing business dkt our local student in Segamat, Johor. Tp kitaorg ni actually mmg ada buat business printing but buka dkt rumah je… Student mmg kena dtg rumah kitaorg untuk print assignment and all… Right now nak bg mudah so plan nak buka printing shop je terus dkt area university tu so dkt sikit student nak g kedai kitaorg… Korang ada tips and cadangan tk nak buat loan for the business and beli barang barang?

kalau nak buka kedai printing machine semua padu haha sbb confirm ramai gila student yg print dkt situ. Kalau boleh beli printing machine yg baru and the latest one barulah process printing smooth je tak byk error hahaha

printing machine bukan murah tau… kos dia mmg tinggi skrg semua pakai laser printing mana pakai ink dah so kos lagi mahal… buat loan dkt bank jelah… Ada yg untuk SME punya pakej

Kalau dah ade cukup duitnye, boleh beli barang yg perlu dulu. takpayah decorate sgt, sbb student nak buat printing je pun. Pastu boleh la letak beberapa bijik komputer utk edit dokumen.
Boleh buat loan yayasan perniagaan melayu perlsi berhad. Insya Allah senang nak dpt.

Ye mmg berbaloi. mcm tempat aku dulu kat dalam univsiti ade satu je tempat print, pelajarnye ramai. Jgn risau, pelajar sentiasa akan print asignment. Cuma nak cari tempat loan kena yg berbaloi rate mcm yyp tu.

nak yg latest modal kena byk leee

senang nak dpt? biar betul ko ni? loan semua proses susah

banyak lagi loan yg rate rendah… Contoh mcm bank rakyat punya tk sampai 5% pun

saya pernah guna gak loan yayasan ni… Buat loan untuk university fees… Total pinjam 12,500… Profit rate just 7.99% je hehe rendah tau

takpe kita habiskan duit dkt modal niaga yelah nak business nk tip top en kena melabur lebih sikit. jgn risau kalau ada rezeki confirm sale meletoppp

apa yg susah? loan ni easy and fast approval tau… dlm 2 ke 3 hari dah lulus loan… Org yg blacklisted pun jgn risau still boleh bincang and boleh lulus

study mana dulu? byknya pinjam mesti private university kan

mmg rendah masalahnya kau ingat senang nak lepas loan dgn bank? gaji nak kena padu, financial record kena clean lepastu nk guarantor bagai

masalah tu bank tu fixed rate ke? sbb aku ada check tak salah yyp shariah compliance.selamat sikit sbb rate mmg dah tetap

kalau bank loan proses mmg makan masa lama.mmg susah nak dapat.tambah yg pendapatan tak seberapa.mcm krisis skrg ni mcm nk trty,terdesak sgt dah