Part Time Food Panda

Hi korang ada yang takde kelas ni join part time food rider tak? kalau ada nak tanya mcm mana nk maintain motor ye?sblom ni aku guna ulang alik ke kelas je.skrg mmg kje aku atas jalan je la.aku consider motor baru 3 tahun,tp skrg mcm dah start meragam.

Hi korang ada yang takde kelas ni join part time food rider tak? kalau ada nak tanya mcm mana nk maintain motor ye?sblom ni aku guna ulang alik ke kelas je.skrg mmg kje aku atas jalan je la.aku consider motor baru 3 tahun,tp skrg mcm dah start meragam.

3tahun tu kira baru la.aku ni dah 6 tahun.moto secondhand lak tu.aku buat part time dropship je.xyah modal

Kalau awak memang bawak ulang alik kena kerap servis. Jangan sampai lewat sebab boleh rosakkan motor awak terutama pada enjin

Lama jugak 6 tahun. Aku punya baru 5tahun. Tapi enjin masih okay lagi and selalu servis. Motor ni Makin lama Makin kena jaga baik2. Bukan apa, sebab kalau Tak jaga kemungkinan besar untuk cepat rosak tu tinggi

ya,harta aku yang tu je,memang kena jaga. servis bila perlu. cara bawa pon main peranan jugak.kalau segala lopak lubang semua langgar gegor enjin nya haa

Yelah, nak beli pun bukan murah. Lebih baik bayar lebih sikit untuk servis daripada repair balik bila enjin dah rosak. Aku dulu pakai minyak hitam f700 tu, tapi mcm Tak ok, so aku tukar shell advance yang baru ni. Harga pun xmahal macam brand lain, jimat jugak

shell harga boleh tahan mahal la.lebih kurang je dgn sprinta.byk lg jenama tempatan . org tak pndg sbb nk pilih brand.

Tak jugak. Aku rasa shell ok dah harga. Beli yg brand tempatan pun kalau Tak efektif buat apa jugak. Ada je yang harga rm60 rm70 orang mampu beli.

Aku pun dulu Cari yang murah sebab taknak membazir, tapi tulah. Enjin aku rosak sebab kan pakai yang murah punya. Piston pecah pastu enjin bocor.

jenama apa tu smpai piston pecah? abg aku ckp mmg ada minyak plincir yg hakis dalaman enjin. tp tak tau pulak smpai pecah

Brand apa entah, tak ingat tapi harga dalam rm20 lebih je. Lepas dari tu terus aku tak pakai dah yang tu. Mahal sikit takpe, asal kan boleh tahan lama. Pokai jugak kalau enjin selalu problem

Pakai je brand shell. Macam yang sekarang ni, aku pakai shell advance Long ride. Memang best lagi2 sebab aku memang Naik motor kemana2. Enjin pun bunyi tak kasar