Beli laptop baru

saya and my brother mmg kaki game. tiap malam jaranglah kalau kitaorg tk main game haha tp masalahnya laptop saya pakai skrg bukan laptop gaming pun. biasa biasa punya je brand acer. ingat nak beli laptop alienware harga dlm 6K lebih. tp tulah modal tkde lagi skrg ni. nak kumpul gaji tiap bulan lama pulak haha ingat nak buat personal loan je dulu dlm 10 ke… sbb nak beli gaming accesories sekali. ok tk???

pehhh padu angkat alienware… tp kalau bg saya, saya lagi minat asus ROG utk gaming. kawan saya ramai pakai mmg padu terox

uish tk takut ke buat personal loan?

apa nak takut? yg penting kau tahu kau mampu and cukup nak byr balik ok je. lain lah kalau duit tiap bulan cukup cukup makan yelah tkyah ngada nak buat loan :joy:

pehhh guna laptop gaming baru sodap nak layan game. ye ah game skrg ni banyak yg graphic padu so kalau laptop lembap mmg mcm taik ah nak main

takut suka tangguh je :stuck_out_tongue_closed_eyes: mcm saya sebelum ni ada beli iphone hutang, dalam 2 bulan sekali baru byr… tah lah jenis suka tangguh hutang :sob:

takyah beli laptop. nak confirm maintain padu beli ps5. nak keluar dh tahun ni

yang g tangguh buat apa? tahu tak nanti ada masalah in the future… lain kali bila dpt gaji tu first thing yg kita kena byr is hutang. balance tu nanti baru kita boleh bajet untuk shopping pesemua. jangan habis duit shooping dulu baru fikir nak byr hutang

laptop ok sikit boleh buat mcm mcm benda. nak buat kerja yg heavy semua boleh. beli ps5 confirm kerja tk jalan langsung :rofl:

bahaya kalau tangguh nanti lagi lama lagi pening kita nak byr sbb byk pulak nak kena byr

siapa yg betul gamer duk rumah saja elok beli ps5 hahahaha latest version kot quality gambar sampai 8K :sob:

jangan lah tangguh nanti ccris and ctos record tak cantek. lagi susah nak buat loan after this. better jaga benda ni elok elok. kalau apply dkt bank auto kena reject hahahaaa

tahu takpe. lagi banyak hutang lagi kau pening kepala. better dpt gaji terus settle hutang jangan tangguh

tp saya rasa tak berbaloi kalau beli ps5 sbb harga ramai jangka maybe lebih kurang 3K. 3K tu lepas beli laptop padu au. mana tahu nanti nak kena buat kerja graphic or edit video ke ha mmg no hal

selalu kena reject dah dgn bank

siapa suruh apply bank? kan byk lagi company luar profit rate lagi rendah. lepastu senang nak lulus. dalam masa 2 hari pun boleh dpt duit. contoh mcm emergency nak pakai duit takkan nak tunggu berbulan bulan hahahaha mcm saya sebelum ni pernah pinjam dkt yayasan ihsan rakyat untuk kos pembedahan mak saya. semua selamat and duit loan pun dh habis byr. bukan apa dia punya profit rate rendah sikit nak compare dgn company lain

yes betul tu. ada record ni tak cun ah nanti. better kasi clear bebetul. kalau dkt bank confirm dia mintak guarantor. saya pinjam dkt yayasan takyah pening nak cari gaurantor. Dia berani buat mcm ni sbb loan ni dia automatic potong from kau punya gaji. so takde lah alasan taknak bayar bagai. lagipun hutang ni paling penting kena kasi settle dulu baru tk serabut